ΤΣίΠΟΥΡΟ ΟΙΚΟΓέΝΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛάΚΗ

Παράγεται στη Μαγνησία, ένα τόπο ξακουστό όχι μόνο για τη φυσική ομορφιά του, αλλά και για την εκλεκτή ποιότητα του τοπικού τσίπουρου.

Με άρωμα ιστορίας

Η τοπική παράδοση και η ιστορία της απόσταξής του, πηγαίνουν πίσω στο 1922, όταν Μικρασιάτες πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιωνία. Πιστοί στις παλιές συνήθειές τους και στον τρόπο ζωής, μετά τη δουλειά μαζεύονταν στα σπίτια και στις ταβέρνες, τα τοπικά "τσιπουράδικα", όπου απολάμβάναν το παραδοσιακό Σμυρνιό τσίπουρο, σπιτικά αποσταγμένο με περισσή φροντίδα και μεράκι.

Με τον καιρό στην παρέα ενσωματώθηκαν και οι ντόπιοι, οι οποίοι μυήθηκαν στις μυστικές συνταγές και στον ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής του. Σήμερα το τσίπουρο έχει καθιερωθεί ως το παραδοσιακό ποτό της περιοχής, ως το ιδανικό συνοδευτικό των θαλασσινών μεζέδων και τα τσιπουράδικα συνεχίζουν να είναι σημείο συνάντησης για περίπου έναν αιώνα.

Παράδοση & Ποιότητα

Ακολουθώντας τη μακρά παράδοση, το μεράκι και την εμπειρία των Θεσσαλών αποσταγματοποιών, το ΤΣίΠΟΥΡΟ της ΟΙΚΟΓέΝΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛάΚΗ ξεχωρίζει για την εξαίρετη ποιότητα και τη γεύση του.

Η πολλαπλή απόσταξή του από στέμφυλα της εκλεκτής ποικιλίας Μοσχάτο, οι συνθήκες ζύμωσης και η αναλογία των συστατικών είναι το μυστικό για ένα εξαιρετικής ποιότητας τσίπουρο με ελαφριά γεύση και πλούσιο άρωμα.

Χωρίς γλυκάνισο για τους μερακλήδες ή αρωματισμένο με γλυκάνισο και βότανα από τα κατάφυτα βουνά του Πηλίου, το ΤΣίΠΟΥΡΟ της ΟΙΚΟΓέΝΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛάΚΗ πίνεται όλες τις ώρες και συνοδεύει υπέροχα παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες και πιάτα με θαλασσινά.

Βιοκαλλιέργεια

Στη Βιολογική Αμπελουργία όπως σε κάθε Βιολογική Καλλιέργεια, δεν υπάρχουν τυποποιημένες λύσεις ούτε χρυσές συνταγές. Η πετυχημένη πορεία στη Βιολογική Γεωργία εξαρτάται κυρίως από τη γνώση, την κατάρτιση, την εμπειρία καθώς και τη δημιουργική φαντασία του Βιοκαλλιεργητή.

Προϊόντα βιολογικής γεωργίας

Είναι προϊόντα που κατά την παραγωγή τους εφαρμόζονται κανόνες οι οποίοι στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διατήρηση ή/και αύξηση της ευφορίας και της βιολογικής δραστηριότητας του εδάφους καθώς και στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για τη διατήρηση της αλληλεξάρτησης μεταξύ εδάφους και φυτών, φυτών και ζώων, ζώων και εδάφους χωρίς καμία προσφυγή σε εξωγενείς παράγοντες παραγωγής.

Βιολογική Αμπελουργία

Λίγες δεκαετίες εφαρμογής των βιολογικών καλλιεργειών ήταν ικανές να αναδείξουν το μεγάλο πρόβλημα και το τεράστιο αδιέξοδο που είχε προκύψει αθροιστικά τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της εντατικής και μη βιολογικής γεωργίας, όπως επιβάρυνση φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, λειψυδρία, ερημοποίηση περιοχών, καταστροφή σημαντικών υδροβιοτόπων κλπ.

Η βιολογική αμπελουργία είναι η απάντηση των επιστημόνων από κοινού με τους απλούς αμπελουργούς ώστε να εξασφαλίζεται η διατήρηση της ισορροπίας του περιβάλλοντος.

Σεβασμός στην Φύση

Η βιολογική αμπελουργία επενδύει στην ποιότητα και στην υγεία, γι' αυτό και προτείνει τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος σε βάρος της αυξημένης παραγωγής.

Βασικές αρχές της εταιρείας μας είναι ο σεβασμός μας στο περιβάλλον, η πίστη μας στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και η προσήλωσή μας σε ποιοτικούς και όχι ποσοτικούς δείκτες.